Over

Opgeleid als archeoloog, ben ik gefascineerd door al gravend lagen te ontdekken en zorgvuldig bloot te leggen wat verborgen is. Doordat ik sociaal bewust ben en gevoelig ben voor onrecht, begreep ik dat fotografie een uitstekend medium is om deze dichotomie tussen wat we zien en wat “is” te onderzoeken. Het kan zelfs onbewuste vooroordelen verduidelijken die onze visie beïnvloeden of verstoren. Het resultaat hiervan kan niet eenduidig zijn en heeft daarom, bij voorkeur, vele lagen. 
Dit roept monumentale en toch subtiele gevoelens op, die vaak alleen monumentaal en met aandacht voor tactiliteit kunnen getoond worden. Tactiliteit en breekbaarheid, transparantie en tonaliteit, ze versterken samen de intensiteit en leesbaarheid.
“Toeval” is essentieel in de materialisatie van mijn werk: vertrekkend van een veronderstelde objectieve realiteit, kunnen, louter door een niet permanente manier van vastleggen van beelden, nieuwe realiteiten ontstaan; anderzijds kunnen individuele, bestaande beelden op een aleatorische wijze onderdeel worden van nieuwe composities. Ik heb een grote voorkeur voor de onvoorspelbaarheid van oude fotografische technieken en processen, die geïntegreerd zijn in mijn work in progress.

Voici la nudité,
Le reste est vêtement.
Voici le vêtement,
Tout le reste est parure.
Voici la pureté,
Tout le reste est souillure.
Voici la pauvreté,
Le reste est ornement.

Charles Péguy